R_Hjortshoj_DAC_Umistelige landskaber_06

Dansk Arkitekturcenter: Landskaber og forbrug

Foto: Rasmus Hjortshøj og Dansk Arkitektur Center

DAC slår i dag dørene op til et forår i klimaet og verdensarvens tegn med to forårsudstillinger. Den ene handler om klimaet og den anden om vores overforbrug.

Den første udstilling er sammensat af arkitekt Dorte Mandrups arkitektur fra Vadehavet og Isfjorden i Grønland midt i nogle af verdens skrøbeligste landskaber, som vi risikerer at miste, hvis vi ikke får sat en stopper for klimaforandringerne.

Den anden hedder “Nutidens forbrug – Fremtidens problem” og er tænkt som en aktivistisk platform, et fællesskab og et frirum. Udstillingen er lavet af unge ildsjæle, der brænder for et bedre samfund. Den er skabt i samarbejde med Roskilde Festival, som hvert år bygger en midlertidig by med ekstra højt til loftet. Her kan unge engagere sig, feste og fejre friheden. Udstillingen er tænkt i netop den ånd: Her får de unge ordet – og viser deres bud på løsninger for vores fælles fremtid.


Foto: Rasmus Hjortshøj og Dansk Arkitektur Center.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.