Flakfortet anno 2018

Flakfortet har ført en omskiftelig tilværelse. Det blev opført i 1910 og havde en militær funktion til så sent som 1968. Herefter lå det ubenyttet hen i en årrække, indtil Dansk Sejlunion begyndte at huse sejlklubber i bygningerne. I 2001 blev Flakfortet solgt til firmaet Malmøkranen for 3 mio kr.
Malmøkranen har foretaget store ombygninger og vedligeholdelser på øen, som nu huser bl.a. restaurant, aktivitetsrum, overnatningsboliger til personale, mødefaciliteter og udendørsaktiviteter som minigolf. Sejlerne er meget tilfredse, men det er Slots- og Kulturstyrelsen ikke. Flakfortet er nemlig anerkendt som den højeste grad af fredning, som fortidsminde, og det betyder at der ikke må foretages ændringer uden tilladelse.
Der er imidlertid blevet foretaget ændringer, der ikke var godkendte, og Slots- og Kulutrstyrelsen har forlangt nogle af ændringerne tilbageført. I dette program tager en gruppe af politikere, bl.a. Jan Erik Messmann (DF) og Bertel Haarder (V), til Flakfortet for at se på sagen.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.