Translokation på Christianshavns Gymnasium

Årets studenter sprang ud i fredags fra Christianshavns Gymnasium med taler, rektor Troels Vang Andersens håndtryk, kørsel gennem byen og – som annonceret på lastbilen – etanol.

Per Henriksen fangede gyldne øjeblikke fra dagen i videoen herover.
There are 2 comments

Add yours
  1. Birte Pedersen

    Hyggeligt og stort tillykke til de unge, men men, det undrer mig at så godt som alle bliver studenter, hvad kan være årsagen, måske er karterskalaen ikke tidssvarende?

  2. Anders Bjørn

    Omkring 75% af en ungdomsårgang starter i dag på en gymnasial uddannelse. Men dem er der mange af i dag. Det “gamle” almene gymnasium (STX) får i dag ca. 45% mod 14% til HHX, 7,7 % til HTX og 6% til HF, IB og studenterkurserne. Resten går i gang med en erhvervsuddannelse eller slet ingen ting.
    Om for mange bliver studenter kan diskuteres. I dag vurderer grundskolerne, om man er uddannelsesparat, om to år kommer der desuden et krav om et karaktersnit på 5 som et led i et forsøg på at få eleverne – og ikke mindst deres forældre! – til at beslutte sig for en erhvervsuddannelse.
    Da jeg blev ansat på Christianshavns Gymnasium for 40 år siden, var der 5-6 afgangsklasser, i dag er antallet 9-10. Det er nok nødvendigt, hvis skolen som såkaldt selvejende institution skal være økonomisk bæredygtig.


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.