Historien bag Georg Stage

Georg Stage, med hovedsæde “Under Kronen” på Holmen, har eksisteret siden 1882 og har hvert år givet 63 elever muligheden for at lære basalt sømandsskab på skoleskibet af samme navn. Og sådan er det stadig, selv om det nu nok i praksis kun er halvdelen af eleverne på en årgang, som rent faktisk får en maritim karriere. Skibet ligger ved Holmen, når det ikke sejler på verdenshavne.

Med hvad er det i grunden for en uddannelse af blive “ubefaren skibsassistent”? Og hvad er egentlig historien bag institutionen Georg Stage?

I 2015 fulgte vi Georg Stage hen over sæsonen, fra det tidligere forår da skibet blev gjort klar, til efteråret, hvor årets togt blev afsluttet. I dette program hører vi historien bag Georg Stage, fortalt af kaptajn Bjarke Wahlquist.

 
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.