Christiania restaurerer vartegn

Det højeste punkt i Christiania er Fabrikkens skorsten. Men det var lige ved ikke at vare ved. Efter 150 år, begyndte den høje skorsten at slå så alvorlige revner, at der var fare for at den kunne styrte sammen, og noget måtte gøres så hurtigt som muligt.
Det blev nogle af Christianias grundlæggere, der tog opgaven på sig. Efter at have etableret et sikkert stillads, blev næsten hele den øverste halvdel af skorstenen muret helt om, mens man nu er i gang med at reparere den nederste halvdel, som langtfra er så medtaget som den øverste.
Normalt ville man lukke skorsten for at beskytte den mod vind og vejr, men det syntes christianitterne var lidt kedeligt, så nu bliver den i stedet et fyrtårn. Der kommer en lanterne – hjemmelavet, selvfølgelig, i toppen. Den forventes at være på plads – i hvert fald på tilpasnings-basis – senere i dag,
Se indslaget om det store arbejde. Det er produceret af Magnus fra Multimedieuddannelsen på Kbh Erhvervsakademi.
There are 2 comments

Add yours

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.