Find din mad i naturen

Opfattelsen af hvilke planter der kan spises eller ikke, ændrer sig i disse år. Når man lige ser bort fra svampene (som til oplysning IKKE tilhører planterne!), er der kun få planter, man skal tage sig i agt for.

Julie Swane og Johanne Bjørndahl har i mange år interesseret sig for at gå i naturen og samle planter og har afprøvet dem løbende til forskellige formål. For nogle år siden udgav de en kogebog med gran som ingrediens, og nu har de udgivet bogen “Sank”, som opsummerer deres hidtidige erfaringer. Forfatterne håber at den kan sætte gang i danskernes nysgerrighed for naturen og sætte dem i gang med at samle spiselige urter fra den danske flora.

Christianshavns Kvarter har mødt den ene af forfatterne, Julie Swane, på stranden i Dragør og bedt hende gå en tur med landskabsarkitekt Lone van Deurs for at se hvad de kunne finde. Det blev til en godt snak om planter og der blev smagt og bedømt.

Se resultatet i de tre klip på denne side. “Sank” kan fås i Botanisk Haves forretning, hos Munk i Torvegade, eller hos boghandleren.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.