lokalraad

Københavns Kommune nægter Lokalrådet aktindsigt

Projektet med broerne over Inderhavnen og Christianshavns Kanal har været præget af store forsinkelser, overskridelse af budgettet og fejl i broklapper og bropiller. Men med Pihl og Søns konkurs, ligger projektet i ruiner.

Men Københavns Kommune holder kortene tæt til kroppen i sagen om de halvfærdige broer. Christianshavns Lokalråd fik nemlig for nylig afslag på aktindsigt om broerne.

Lokalrådet bad i begyndelsen af måneden om indsigt i betalingsanvisninger fra Københavns Kommune til Pihl og Søn vedrørende projektet. Dette blev blankt afslået under hensyntagen til ”Det offentliges økonomiske interesser, herunder udførelsen af det offentliges forretningsvirksomhed”.

Lokalrådet bad også om aktindsigt i dokumenter mellem A P Møllers Fond og Københavns Kommune som vedrører broprojekterne over Inderhavnen og over de Christianshavnske Kanaler. I den forbindelse sendte kommunen en liste over dokumenter, som Lokalrådet kunne vælge fra. Men samtidig meddelte kommunen at lokalrådet ikke skal forvente at kunne se dokumenter med juridisk eller økonomisk indhold. Dette levner selvsagt ikke meget tilbage.

“Vi har svært ved at se hvordan oplysninger om hvad man har betalt til den foregående entreprenør kan influere på prisen på færdiggørelsen af broerne og har derfor anket afslaget til kommunen”, siger Lokalrådet formand, Jane Lytthans. Derfor skal Statsforvaltningen tage stilling til afslaget. Sagsbehandlingstiden er her 15 uger, så afgørelsen vil først falde lang tid efter kommunevalget.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.