800px-HydroFrac copy

Fracing

Fracing (induced hydraulic fracturing eller hydrofracturing, fracing, fraccing, eller fracking) er en metode, som nu bruges i 60% af nye olie- og gasbrønde, der tages i anvendelse. Metoden består i at pumpe vand med sand og kemikalier ned i gasreserver under stort tryk, hvilket frakturerer – heraf navnet – klippelagene i jorden og derved frigiver mere gas og olie.

Men der er miljø- og sundhedsmæssige omkostninger ved metoden, og forleden havde Skifergas – nej tak, Greenpeace og Danmarks Naturfredningsforening lavet et møde om metoden på Christianshavn. Det kan snart blive meget aktuelt i Danamark efter Folketingets godkendelse af prøveboringer i Nordjylland og Nordsjælland.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.