Stednavne på Christianshavn (TV)

Der er mange lokale stednavne på Christianshavn, som det tager lang tid at finde ud af. Dette er et forsøg på at komme lidt hurtigere til de almindeligste af dem, men der er givetvis mange flere. Skriv til os om dem, så laver vi en reportage mere om dem vi ikke har med denne gang.
There are 7 comments

Add yours
 1. Jane Hansen

  Hej dejlig film tænkte at man jo også kunne tage de mindesten og plader der er rundt omkring på Christianshavn for faldne frihedskæmper syndes de de sidste år er de blevet glemt i min barndom på Christianshavn passet man dem lage blomster og i skolen fik vi elever fortalt historien og gik rundt og så dem

 2. Frej Mortensen

  …og så er der “Muren” – det nye byggeri på Margretheholmen. De kalder det vist selv “Udsigten”

  og “Hashbroen” – den nye bro over indehavnen der var skæv og af samme årsag åbnede flere år efter oprindeligt planlagt.

  Jeg har hørt begge øgenavne brugt af flere christianshavnere. “Muren” bliver især brugt af os på Refshaleøen fordi den pludselig skæd op som en mur foran én når man cykler herud fra Christianshavn…

 3. Anette Nielsen

  Synes nu at Spegepølsen på hjørnet af Strandgade og Torvegade blev forbigået. Og så er der jo også kommet hakkebøffen på Krøyers Plads.

 4. Rolf Vinkel

  og snart kommer Lille Langebro. Trekanten er blevet til Børnebyen. Hvad med de forskellige grave, fx Trangraven; pladser fx Grønlands Pl.; Bastionerne … Tak for en velsammenskruet tour.


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.