Det med småt
Selv for en lille station som vores, skal tingene være i orden. Så vi har vedtægter, etiske regler og generalforsamlinger.
Vedtægter for
Foreningen Christianshavns Kvarter
1. Foreningens navn, hjemsted og formål
Foreningens navn er Christianshavns Kvarter.
Foreningens hjemsted er Christianshavn.
Foreningens formål er at drive et internetbåret medium der har til formål at formidle debat, historie, kultur og nyheder, der vedrører Christianshavn og bydelens borgere.
2. Medlemmer
Enhver, som tilslutter sig foreningens formål og idégrundlag, kan blive medlem af foreningen.
Et medlem, som ikke respekterer nærværende vedtægter eller beslutninger, som er vedtaget af generalforsamlingen, kan ekskluderes af foreningen af bestyrelsen. En eksklusion skal godkendes af den nærmest følgende generalforsamling.
3. Foreningens redaktionelle grundlag er uafhængigt og følger Pressenævnets vejledende regler for god presseskik.
4. Generalforsamling
Generalforsamlingen er foreningens højeste myndighed.
Ordinær generalforsamling holdes en gang årligt senest i september og indkaldes senest 14 dage før
Dagsordenen for den ordinære generalforsamling skal mindst indeholde følgende punkter:
· Valg af dirigent
· Bestyrelsens beretning om foreningens virksomhed i det forløbne år
· Det reviderede regnskab forelægges til godkendelse
· Eventuelle forslag
· Valg af bestyrelse og bestyrelsessuppleant
· Valg af revisor
· Eventuelt
Ekstraordinær generalforsamling kan indkaldes af bestyrelsen med 14 dages varsel og skal afholdes efter en til bestyrelsen skriftligt fremsat begæring med angivelse af dagsorden fra 3 medlemmer senest fire uger efter, at en sådan begæring er modtaget.
Generalforsamlinger kan afholdes virtuelt. Alle beslutninger på en generalforsamling træffes ved almindeligt stemmeflertal. Den til enhver tid lovligt indvarslede generalforsamling er beslutningsdygtig.
Der skrives et referat fra generalforsamlingen, og det underskrives af dirigenten.
5. Ledelse
Foreningen ledes af en bestyrelse på mindst 3 medlemmer, der vælges for 1 år ad gangen.
Bestyrelsen konstituerer sig selv.
Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden og træffer de beslutninger, der er nødvendige for foreningens drift.
Foreningen forpligtes ved underskrift af to bestyrelsesmedlemmer.
Der kan meddeles enkeltpersoner prokura.
6. Hæftelse
Foreningen hæfter kun for sine forpligtelser med den af foreningen til enhver tid tilhørende formue. Der påhviler ikke foreningens medlemmer eller bestyrelsen nogen personlig hæftelse.
7. Regnskabsår
Foreningens regnskabsår er fra 1. januar til 31. december. Revision finder sted en gang årligt efter regnskabsårets afslutning. Uanmeldt kasseeftersyn kan finde sted, når revisoren ønsker det. Regnskab og status skal forsynes med revisionspåtegning af foreningens revisor.
9. Vedtægtsændringer og foreningens opløsning
Ændring af nærværende vedtægter eller foreningens opløsning kræver, at 2/3 af generalforsamling stemmer for. Ved opløsning skal foreningens eventuelle nettoformue udloddes til almennyttige formål, der ligger naturlig i forlængelse af foreningens formål, og som besluttes på den opløsende generalforsamling
Således vedtaget på den stiftende generalforsamling den 25. august 2009.
Thomas Løhrn Busch
Dirigent
2. september 2009
Presseetik
Reglernes indhold
A. Korrekte meddelelser
Det er massemediernes opgave at bringe korrekt og hurtig information. Så langt det er muligt, bør det kontrolleres, om de oplysninger, der gives, er korrekte.
Kritik bør udvises over for nyhedskilderne, i særdeleshed når disses udsagn kan være farvet af personlig interesse eller skadevoldende hensigt.
Oplysninger, som kan være skadelige, krænkende eller virke agtelsesforringende for nogen, skal efterprøves i særlig grad, inden de bringes, først og fremmest ved forelæggelse for den pågældende.
Angreb og svar bør, hvor det er rimeligt, bringes i sammenhæng og på samme måde.
Det skal gøres klart, hvad der er faktiske oplysninger, og hvad der er kommentarer.
Overskrifter og mellemrubrikker skal i form og indhold have dækning i den pågældende artikel eller udsendelse. Det samme gælder de såkaldte spisesedler.
Berigtigelse af urigtige meddelelser skal finde sted på redaktionens eget initiativ, hvis og så snart kendskab til fejl af betydning i de bragte meddelelser indgår. Berigtigelsen skal foretages i en sådan form, at læserne, lytterne eller seerne får klar mulighed for at blive opmærksom på berigtigelsen.
B. Adfærd i strid med god presseskik
Meddelelser, der kan krænke privatlivets fred, skal undgås, medmindre klar almen interesse kræver offentlig omtale. Det enkelte menneske har krav på beskyttelse af sin personlige anseelse.
Selvmord eller selvmordsforsøg bør ikke omtales, medmindre klar almen interesse kræver eller begrunder offentlig omtale, og i så fald bør omtalen være så skånsom som mulig.
Ofre for forbrydelser eller ulykker skal vises det størst mulige hensyn. Det samme gælder vidner og pårørende til de implicerede. Ved indsamling og gengivelse af billedmateriale skal der vises hensynsfuldhed og takt.
Der bør opretholdes en klar skillelinje mellem annoncering og redaktionel tekst. Tekst og billeder foranlediget af direkte eller indirekte merkantile interesser bør kun bringes, hvis et klart journalistisk kriterium taler for offentliggørelse.
Andres tillid må ikke misbruges. Der bør vises særligt hensyn over for personer, som ikke kan ventes at være klar over virkningerne af deres udtalelser. Andres følelser, uvidenhed eller svigtende herredømme bør ikke misbruges.
C. Retsreportage
De under A og B anførte almindelige presseetiske regler gælder også for retsreportagen.
Reglerne for retsreportagen gælder også sagernes forberedelse, herunder straffesagers behandling hos politi og anklagemyndighed.
Retsreportagen bør være objektiv. På ethvert stadium af sagernes forberedelse og ved behandlingen i retten bør journalisten tilstræbe en kvalitativ ligelig gengivelse af parternes – i straffesager anklagemyndighedens og forsvarets – synspunkter.
En omtale af en straffesag bør følges op med et referat af sagens afslutning, hvad enten denne finder sted i form af tiltalefrafald, frifindelse eller domfældelse.
Det bør undgås at nævne personers slægtsforhold, stilling, race, nationalitet, trosbekendelse eller organisationsforhold, medmindre dette direkte har med sagen at gøre.
Så længe en straffesag ikke er endeligt afgjort eller bortfaldet, må der ikke offentliggøres meddelelser, der kan lægge hindringer i vejen for sagens opklaring, eller tilkendegivelser om, at en sigtet eller tiltalt er skyldig. Ved omtale af en straffesag skal det klart fremgå, om sigtede/tiltalte har erklæret sig skyldig eller ikke-skyldig.
Der skal i videst muligt omfang følges en klar saglig linje ved afgørelsen af, hvilke sager der omtales, og i hvilke tilfælde navne på de implicerede nævnes. En sigtets eller tiltalts navn eller anden identificering bør udelades, når ingen almen interesse taler for at offentliggøre navnet.
Der skal iagttages varsomhed med meddelelser om, at politianmeldelse er indgivet mod en navngiven person. Meddelelser herom bør som regel ikke bringes, før anmeldelse har medført indgriben fra politiets eller anklagemyndighedens side. Dette gælder dog ikke, hvis det anmeldte forhold i forvejen er kendt i videre kredse eller har væsentlig almen interesse, eller det efter de foreliggende omstændigheder må antages, at anmeldelsen er solidt underbygget.
En sigtet, tiltalt eller domfældt person bør forskånes for at få fremdraget en ham tidligere overgået straffedom, hvis den er uden betydning for de forhold, han nu er sigtet, tiltalt eller dømt for. I anden nyhedssammenhæng bør de mod en person tidligere rejste straffesager som regel ikke omtales.
Referater
Du kan finde generalforsamlingsreferater fra Christianshavns Kvarter her: Referater
Seneste kommentarer
Det ser yderst interessant ud, glæder mig til at besøge!
Fantastisk.. gode minder♥️
Orlogsmuseet er solgt til Lennart Lajboschitz, grundlægger af "Tier"-butikkerne. Der er lavet bed- og breakfast, hotel, restaurant, erhverslejemål, private boliger osv.
Hvad er der så sket i sagen?
Og hvad er der så sket i denne sag? Er der blevet lavet lejligheder? Bed & Breakfast? Eller er det smukke gamle hus blevet forvandlet […]