Vingefang_-_hos_bedstefar_og_bedstemor_Sigrun_Gunnarsdóttir_Foto_Beinta_á_Torkilsheyggi

Vingefang på Nordatlantens Brygge

FOTO Beinta á Torkilsheyggi

Nordatlantens Brygge præsenterer en soloudstilling med værker af den færøske maler Sigrun Gunnarsdóttir, der tematiserer tilværelsens store og små spørgsmål gennem en farveklar naivisme med en ofte surreel symbolisme og et altid poetisk nærvær.

Grundlæggende er Sigrun Gunnarsdóttir en historiefortæller. Hendes værker handler om hjem, om længsel, om nærvær, om at lede efter nøglen til låste rum, om troen som et fundament, om sorg og omsorg. Ofte er perspektivet barnets, og omsorgen for det nye menneske i verden gennemsyrer Gunnarsdóttirs værk.

Det var da også fortællingens presserende nødvendighed, som ledte Gunnarsdóttir fra den konkrete iagttagelse af tingene til det naivistiske og surrealistiske formsprog, hun har praktiseret siden 1990´erne. Store ting bliver små og omvendt i hendes farveklare univers, og et fast inventar af symboler som spurven, nøglen, liljen, døren og englen går igen.

Sigrun Gunnarsdóttir er født 1950 i Eiði på Færøerne, hvor hun stadig bor og arbejder. Hun er uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi 1973-1980, under professorerne Sven Dalsgaard og Wilhelm Freddie, og hun har utallige udstillinger bag sig, både hjemme på Færøerne og i udlandet, hvor hun har betaget publikum og anmeldere i blandt andet Tokyo, Nuuk og New York.

Bliv klogere på kunstneren

I 2023 blev Sigrun Gunnarsdóttirs kunstneriske virke skildret i Marianna Mørkøre og Beinta á Torkilsheyggis prisbelønnede portrætfilm Heartist. Filmen havde premiere på CPH:DOX 2023, før den rejste verden rundt, og nu indgår den i udstillingen Vingefang og dens formidling af hendes nyere værker. Desuden får alle et gratis katalog, når de besøger udstillingen, og kataloget kan også læses online (nordatlantens.dk/vingefang/katalog).

Udstillingen Vingefang kan ses indtil 22. september.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.