Sejlmagerens Hus

Nogle synes det er svært at vedligeholde gamle huse, men hvis man ved hvordan og hvilke materialer man skal bruge, er det faktisk ikke sværere end alle andre huse. Og en stor fordel ved husene er, at de har en meget længere levetid, end de nye huse vi bygger i dag. Det gør renoveringer langt mere bæredygtige end nybyggeri.
Vi følger her den meget gennemgribende renovering af det 300 år gamle bindingsværkshus, Sejlmagerens Hus, på Wilders Plads. Hvis overborgmester Egon Weidekamp havde fået sin vilje, var det blevet revet ned i 1980’erne, men det står stadig, og efter renoveringen formentlig i mange år frem, hvor det vil huse tre lejelejligheder.
Kun en kvart procent af husene i Danmark er fredede, men for dem gælder særlige regler. For eksempel er ejeren forpligtet til at vedligeholde dem, og man må ikke foretage ændringer på dem uden tilladelse fra Slots- og kulturstyrelsen. Til gengæld er man fritaget for at betale grundskyld for husene.
Programmet har premiere på DK4 den 31. juli kl 17.30.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.