De brune værtshuse

De traditionelle “brune” værtshuse i københavn er snart sjældene fugle i gadebilledet. Det var helt anderledes for bare få år siden – siden 1980 er fire ud af fem værtshuse forsvundet, og som en tommelfingerregel lukker der et om måneden. Men to bøger, der for nylig er udgivet om værtshusmiljøer i København, har skabt fornyet interesse om den uddøende race, og man taler nu om kulturhistorie og deres sociale funktioner.
Og de har i sandhed gennemgået en rivende udvikling. Mens der er godt 200 værtshuse i København i dag, var det antallet alene på Christianshavn for 100 år siden, og endnu tidligere solgte de brændevin og øl, simpelthen for at kompensere for drikkevand, der var for kontamineret til at det kunne drikkes. Værtshusene har også haft som funktion at udbetale løn for arbejdere.
Vi tager temperaturen på værtshusmiljøet anno 2023 med nogle besøg på to christianshavnske værtshuse, Falken og Fingerbøllet, naturligvis strikte i arbejds medfør.
Programmet har premiere på DK4 den 21, august 2023.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.