Guldæblerne

De mange springvand i hovedstaden er forfriskende om sommeren for turister og beboere, og der er så mange af dem, at der er en afdeling i Københavns Kommune, der ikke laver andet end at passe springvand. Men tre dage om året er deres arbejde helt specielt, for der skal de nemlig sørge for at Caritas-springvandet springer med guldæbler. Det er på dronningens og kronprinsens fødselsdag og på grundlovsdagen. Traditionen stammer fra 1700-tallet og er indført for at gøre disse dage særligt festlige.
Guldæblerne er ikke æbler, men hule metalkugler, der er forgyldte, og det er ikke altid helt let at få dem til at balancere på vandstrålerne, især ikke hvis det blæser. Men erfarne Bent og Kenny fra Parker, Kirkegårde og Renhold i Københavns Kommune har styr på det og fortæller også om teknikken bag, eller rettere under, Caritas- og Gefionspringvandet. De har nemlig begge avanceret udstyr, der sørger for at vandet i springvandene altid er rent og indbydende.
Programmet har premiere på DK4 den 3. april.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.