dac-arkitekturloeb.jpg

DAC Arkitekturløb

Ruten starter på Refshalevej, og vil blandt andet løbe forbi BIGs innovative byggeri af studieboliger, Urban Rigger. Foto: Giuseppe Liverino, Copenhagen Media Center

Den 25. september 2022 rykker det populære DAC Arkitekturløb for første gang til Refshaleøen. Her vil motionsentusiaster opleve sider af Refshaleøen, som de færreste har oplevet før! Løbet arrangeres i partnerskab med DGI Storkøbenhavn og Refshaleøens Ejendomsselskab.

Et stenkast fra København ligger Refshaleøen, et gammelt industriområde. Engang hjemsted for et af verdens største skibsværfter, B&W. I dag bobler den genopståede bydel af kreativitet og stærke iværksætterkræfter, kunst, mad og festivaler. Og til september vil det vrimle med massevis af løbere.
Når startskuddet går til DAC Arkitekturløb på Refshaleøen, kan deltagerne se frem til en tur rundt på Refshaleøen ad en helt ny unik rute i et ikonisk område med dansk industrihistorie. Blandt andet ind gennem de historiske B&W-haller, det nye spillested Stagebox og det normalt lukkede rensningsanlæg Biofos.
Løbet starter kl. 9:00, og går gennem ubetrådt grund i bygninger og områder, hvor der normalt ikke må løbes, eller som er lukket for offentligheden til daglig.
”Deltagerne kan glæde sig til en tur, der fører dem rundt på Refshaleøen ad en helt unik rute, der rummer både kendte og ukendte områder af øen. Og så er det sjovt at løbe sammen. Der sker noget indeni, og vi ser og oplever arkitekturen omkring os fra nye vinkler.” fortæller kommunikationschef i Dansk Arkitektur Center Mia Heil Rasmussen.
Når deltagerne kommer i mål bydes på lidt at spise, kaffe/the og kolde drikke og et målområde, hvor man kan dele sine oplevelser med de andre løbere.
Et oplevelsesløb for alle Løbet foregår uden tidtagning, og inviterer både hurtigløbere og hyggemotionister til at være med. Der er dermed god tid til at opleve rutens seværdigheder.
Deltagerne kan vælge imellem at gå 5 kilometer eller at løbe enten 5 eller 10 kilometer på ruter, der er lige inspirerende, uanset tempo.
DAC Arkitekturløb Refshaleøen arrangeres af Dansk Arkitektur Center i partnerskab med DGI Storkøbenhavn og Refshaleøens Ejendomsselskab.
Læs mere om DAC Arkitekturløb her: dac.dk/arkitekturloeb/ <dac.us1.list-manage.com/track/click?u=d297139f07d951498acdc50a3&id= d701cbe853&e=56907d2e43>
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.