stenen paa vaeggen lm salling

Stenen på væggen

Stenen på væggen
En installations udstilling med den danske kunstner LM Salling
Gallopperiet, Stadens Museum for Kunst, Christiania
6. maj til 29. maj 2022

I maj indtager den danske kunstner LM Salling Gallopperiet med stedsspecifikke værker, der udfolder et udvalg af fortællinger fra lokalområdet. De fleste kender Lagkagehuset, placeret i hjertet af Christianshavn, kendt for den ikoniske Christianshavnertærte. Skru tiden 300 år tilbage. Dengang husede bygningen opdragelsesanstalt for både børn og voksne og senere et kvindefængsel. Udstillingen tager afsæt i Sallings egen undren over historiske hændelser, der har fundet sted dengang, i de bygninger, blandt mennesker, vi sjældent taler om. Kunstværkerne er bygget op af betydningsbærende materialer og genstande fra området,
og de peger på hver deres måde på bydelens absurde, fascinerende og kontrastfulde historie.

Udstillingstitlen refererer til udsagnet at være fluen på væggen. Som fluen på væggen iagttager stenen alt omkring sig uden at blive bemærket. Men hvor fluen flyver videre til næste væg, afviger stenen ikke sin plads. Den er omgivet af fuge og mørtel og lægger øre til flere hundrede års historie. Som alle andre bydele ændrer Christianshavn sig; huse rives ned, og nye sten lægges. Og med bygningernes nedrivning forsvinder fortidens tegn. Hvilke fortællinger lever videre, huskes og genfortælles? Og hvilke fortællinger glemmes og gemmes af vejen med stenenes nedrivning?

LM Salling (f. 1989) er en dansk kunstner, der er uddannet fra Helsinki Fine Arts Academy. Salling har en enorm interesse for materialitet. Hendes værker opstår ved at eksperimentere og sammensætte alsidige materialer og genkendelige hverdagsgenstande til mystiske, taktile værker. Sallings værker udspringer fra hendes vedvarende frustration over sociale og institutionelle strukturer. Med en kritisk tilgang undersøger hun de symboler, vi mener at kende så godt og sjældent stiller spørgsmål til. Hun modellerer og ændrer det genkendelige, så vi bedre ser de bagvedliggende strukturer. Sådan giver Salling os nye perspektiver på vores
omverden. Og det er netop pointen ved hendes praksis. For selvom Salling ofte forholder sig til menneskets mørke og destruktive sider, er det med et håb om at kunne synliggøre vores handlingers og mønstres mangel på omsorg og empati.

Udstillingen vises fra d. 6. maj til d. 29. maj 2022. Ferniseringen afholdes på Gallopperiet d. 6. maj kl. 17.00-19.00. Vi glæder os til at byde på vin og en samtale mellem LM Salling og kurator Lisa Sjølander Andresen.
UDSTILLINGEN ER KURATERET AF KUNSTHISTORIKER OG CHRISTIANIT LISA SJØLANDER ANDRESEN
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.