254284308_4633178270077372_1521453332400644089_n

O – OVERGADEN ARTIST TALK

ORNAMENTET OG DET DEKORATIVE: HVAD KAN DET I BILLEDKUNSTEN
Udstillingsaktuelle Sóley Ragnarsdóttir møder kunstkritiker, kurator og forfatter Kristian Vistrup Madsen

Lørdag d. 13. november kl. 13-14 på O – Overgaden

~ ~ Vær med på O – Overgaden denne lørdag, når udstillingsaktuelle Sóley Ragnarsdóttir og kunstkritiker, forfatter og kurator Kristian Vistrup Madsen til en samtale om begæret efter det smukke, ømheden og det intime i dekorationen og spørgsmålet: Hvad er det, ornamentikken kan i billedkunsten?

Sóley Ragnarsdóttir er lige nu aktuel med sin soloudstilling Organizing Principles på O – Overgaden (6. nov – 31. dec): En udstilling af store mobiler, sirligt dekorerede servietværker og pointilistisk maleri, hvorpå rav, perler og muslingeskaller titter frem. Kunstneren har skabt en betagende æstetiseret verden, der flirter med kitsch og trækker tråde til kunsthåndværkets Arts and Crafts traditioner – såvel som til kunstnerens eget islandske ophav og det nuværende hjem ved havet i Thy. Kunsthåndværkets dekorative tradition har længe haft en position som modpol til den ophøjede billedkunst, men Ragnarsdóttir ryster posen og stiller skarpt på det dekoratives kunstneriske værdi, som noget, der også har en plads og berettigelse i samtidskunsten. Som udstillingstitlen Organizing Principles antyder, deler Sóley Ragnarsdóttir et poetisk blik på verden, der bryder med idéen om at rubricere ting i separate kategorier.

Det er gratis at deltage og kræver ingen tilmelding. Ligeledes er der – som altid – gratis adgang til udstillinger på Overgaden, som kan ses i forbindelse med arrangementet. Samtalen foregår på dansk og modereres af husets kurator Ida Schyum.

Foto: 1) Sóley Ragnarsdóttir udsnit af servietværk: foto af Anders Sune Berg 2) udsnit af plakat til udstillingen Organizing Principles, fanfare
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.