Kom til gratis fernisering på O – Overgaden: Dina El Kaisy Friemuth + Sóley Ragnarsdóttir

Fredag d. 5. november kl. 17-22 på O – Overgaden Institut for Samtidskunst

Foto: Dina El Kaisy Friemuth: Video still fra House of KA, 2021, HD video loop. Fotograf Diara Sow. Courtesy: kunstneren

Kunsthallen Overgaden på Christianshavn inviterer til åbning fredag d. 5. november af to nye soloudstillinger. Som på alle andre dage har Overgaden fri entre, og alle er hjerteligt velkomne. Der er mulighed for at købe kolde drikke og drinks via Mobile Pay. Udstillingerne kan ses i perioden 5. november – 31. december 2021.

PROGRAM

17:00: Udstillingerne åbner

17:30: Åbningstale og herefter DJ’s

22:00: Tak for i aften!

DINA EL KAISY FRIEMUTH: ’NO HISTORY AT ALL’

Billedkunstner Dina El Kaisy Friemuth (f. 1988, DE) kaster et kritisk blik på historiens vestlige magtstrukturer og spørger, om historieskrivning i sig selv er et imperialistisk foretagende. Udstillingen præsenterer en serie nye værker i form af et specialdesignet gulvtæppe, en videoinstallation, plakater, tegneserie, facadebanner, samt en særligt kurateret arrangementsrække, der intervenerer med kunsthallens institutionelle program. Som en slags dekolonial undvigelsesmanøvre undersøges alternativer til historieskrivning ved at vække egyptiske artefakter til live gennem personlige fortællinger og visuelle værker, fremfor at lade dem stå døde og fikserede i glasmontre.

SÓLEY RAGNARSDÓTTIR: ‘ORGANIZING PRINCIPLES’

Sóley Ragnarsdóttir (f. 1991, DK) flyttede til Thy, da coronakrisen lukkede verden ned. Det nyetablerede liv blandt ravjægere, fiskere og surfere har tydeligt influeret kunstnerens unikke, visuelle stemme såvel som udstillingens konceptuelle lag. Ragnarsdóttir bølger sig gennem Overgadens førstesal som et hyperornamenteret kunstnerisk univers, hvor akryl og epoxy blander sig med rav, muslingeskaller og havslebne glasstykker på store, fritstående lærreder og sirligt udsmykkede servietværker. Væggene er beklædt af kunstnerens mønstrede tapeter, og øjne lavet af samme materiale som både og surfboards vugger i fiskerreb fra loftet foran ravtonede vinduer.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.