overgaden

FINISSAGE: PSYCHOPATHIA SEXUALIS TEXT GALORE

Foto: Christian Brems

Søndag d. 10. oktober kl. 14-16 på O – Overgaden
Overgaden neden vandet 17, 1414 København K

På de aktuelle udstillingers sidste åbningsdag inviterer udstillingsprojektet Psychopathia Sexualis til en eftermiddag med fokus på litterære AIDS-værker; med panelsamtale, oplæsning af to skuespillere og en nyudgivelse fra O – Overgaden.

ENGLE I AMERIKA: PANEL OG SKUESPILLEROPLÆSNING
I anledning af udstillingen Psychopathia Sexualis mødes forfatter Luka Holmegaard med dramatiker Joan Rang Christensen og udstillingens kurator Mathias Kryger til en samtale om stykket og teksten Engle i Amerika: om dets portræt af AIDS-krisen og af køn, seksualitet og minorisering i 1980’ernes USA, om de danske opsætninger af stykket og om dets relevans i dag.
Engle i Amerika blev i 1994 sat op på Det Kongelige Teater i København på baggrund af forfatter Morti Vizkis oversættelse. Men den oversatte tekst er aldrig udgivet som bog og er derfor ikke tilgængelig for læsere. Forfatter Luka Holmegaard har gravet et eksemplar frem og arbejder lige nu på at få det udgivet i Danmark.Skuespillerne May Lifschitz og Marie-Lydie Nokouda vil lave en dramatisk oplæsning af udvalgte passager fra stykket i Engle i Amerika.

NY OVERSÆTTELSE FRA O – OVERGADEN: ’HVAD KAN VIRUSSEN LÆRE OS?’
O – Overgaden og udstillingsprojektet Psychopathia Sexualis udgiver lige nu selv en oversættelse: Learning from the virus (Hvad kan virussen lære os?) af den vigtige spanske, forfatter og kurator Paul B. Preciados tekst. Teksten, som blev udgivet i kunstmagasinet Art Forum i 2020, perspektiverer COVID19-krisen til HIV, AIDS og spørgsmål om magt og biopolitik.
Oversættelsen vil være tilgængelig som pdf-udgivelse på O – Overgadens hjemmeside fra d. 10. oktober, og derfor fejrer og præsenterer vi denne eftermiddag også nyudgivelsen: Kurator Mathias Kryger taler med tekstens oversætter, Gustav Johannes Hoder fra det kritiske og forskningsbaserede forlag Aleatorik, om arbejdet med teksten og uddrag læses højt.

Gratis: Udstillinger på Overgaden har altid gratis entre. Det samme har denne Finissage. Tilmelding ikke nødvendig. Tak til Ny Carlsbergfondet for deres støtte til arrangementet. Foto af Christian Brems.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.