“Lynette-havnen” i knibe

“Lynette-havnen” hedder Margretheholm Havn, men Lynette-navnet hænger ved den, fordi sejlklubben Lynetten holder til her. Margreteholm Havn er udset til at have 700 daglige lastbiler til at krydse havnens udsejling hver dag i 30-50 år for at transportere jord til opfyldningen af den nye ø, Lynetteholm. Projektet blev vedtaget af Folketinget inden sommerferien i form af en anlægslov, som er uden ankemuligheder.
Men projektets miljøvurderinger halter svært efter projektet. Kun anlægsfasen af projektet er miljøvurderet, ikke den efterfølgende driftsfase. Vi ved altså ikke hvilke miljøpåvirkninger det vil have at der bor mennesker på øen eller at der bygges en by derude. Flere politikere mener nu at der skal udføres miljøvurderinger, men det giver ikke rigtig nogen mening, for formålet med dem er jo at kunne vurdere hvorvidt et projekt skal vedtages eller ikke, og projektet er jo allerede vedtaget.
Du kan se reportagen om projektet herover eller på DK4 på torsdag kl 23.45.

Programmet er en del af en serie om Christianshavns klubber og foreninger, som Christianshavns Lokaludvalg ydede støtte til i 2020.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.