lundgylden2

Forår i Christiania

Kender du heller ikke denne plante? Den stod ikke i nogen af mine fire florabøger, så den måtte omkring en agronom i Jylland før navnet kom frem. Hun klarede det til gengæld på 10 min. Navnet er Lundgylden, og du kan se den i disse dage på stierne i Christiania ved søbredden.

Lundgylden er en stor skærmplante på 40-150 cm. Den er gul-grønlig og er ofte stærkt gul på den øvre del. Blomsterne besøges af et stort antal insektarter og frøene spredes med vinden og med dyr.

Lundgylden stammer fra den centrale og sydlige del af Europa, den nordlige del af Afrika og sydøstlige Asien.  Den er plantet som prydplante i Danmark og derfra undsluppet til naturen. Den er almindelig i Københavnsområdet, sjælden på det øvrige Sjælland og i NV-Jylland og i øvrigt meget sjælden eller manglende i Danmark.

Planten påvirker ikke hjemmehørende arter eller miljøet i øvrigt.

Nyd foråret, det er fantastisk.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.