20190323 Ren Vold IMG_5738 Flere generationer

Usædvanlig REN VOLD 2021

Miljøgruppen i Christianshavns Lokaludvalg og Miljøpunkt Indre By & Christianshavns opfordrer i år til en anderledes skraldeindsamling på Christianshavn

I et usædvanligt år med corona, hvor vi ikke kan samles som vi plejer til den årlige forårsrengøring af Volden, håber initiativtagerne til REN VOLD, at christianshavnere på egen hånd eller i deres ”boble” vil trække i gummihandskerne og begive sig ud i en kollektiv skraldeindsamling, hver for sig.

Du kan hver dag samle skrald og fra lørdag den 20. marts til lørdag den 27. marts kan du samtidig deltage i en fotokonkurrence, hvor tre lokale butikker har stillet præmier på højkant:

Sådan kan du/I deltage i fotokonkurrencen
Tag f.eks. et billede af:
– Før og efter skraldindsamlingen
– Dit indsamlingshold
– Hvor meget der kan genanvendes?
– Den sjoveste/mærkeligste ting
– Hvor mange skodder du finder?

Den finder sted på Instagram og Facebook fra lørdag den 20. marts – lørdag den 27. marts kl.14. Deltagelse sker ved at tagge de billeder, man tager med hashtag #renvold2021 på Instagram og/eller ved at lægge dem op i facebookbegivenheden – skriv ”renvold2021 i teksten til opslag og ”@”-billedet med Christianshavns Lokaludvalg og Miljøpunkt Indre By & Christianshavn.

Sådan kan du/I samle skraldet:
I år kan der desværre ikke uddeles snappere og andet udstyr, i stedet opfordres der til, at man:

– Går en tur med handsker og poser et sted, hvor der trænger til oprydning.
– Sorter de mest værdifulde fraktioner – metal, elektronik og plast, da de kan genanvendes.
– Poserne med sorteret skrald kan afleveres på en genbrugsstation (f.eks.) Vermlandsgade eller på Christiania, hvis der ikke er en skraldeordning, hvor I bor.
– Almindeligt affald, restaffald, kan efter indsamlingen lægges i en af kommunes skraldespande. Hvis der ikke er ikke plads, så stil affaldet ved siden af skraldespanden.
– Skodder er også restaffald – put dem evt. i en frysepose for at se, hvor mange I har samlet.
– Bemærk batterier, spraydåser mm. er farligt affald. De må ikke komme i restaffald og skal på genbrugspladsen.

Når ugen er omme, udvælger Miljøgruppen på Christianshavn tre vindere, som bliver de heldige ejere af hvert et gavekort. Vinderen offentliggøres på Christianshavns Lokaludvalgets og Miljøpunktets hjemmesider, Facebook og Instagram.

Lokaludvalg, Miljøgruppen og Miljøpunktet håber alle på, at folk har lyst til at deltage i den alternative forårsrengøring – så Christianshavn bliver pænere og renere til glæde for alle – fugle, dyr som mennesker. Bemærk i øvrigt at Christiania samler affald på Christiania lørdag 20.marts og der er indsamling i Indre By i samme periode.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.