christiania

Christiania lukker over nytåret

Foto: Jens Frederiksen

Pusher Street er åben igen efter at have været lukket i to dage. Det blev besluttet at åbne igen, fordi der i løbet af de to dage var ankommet ca 70 nye pushere fra andre dele af byen, nogle med relation til rockermiljøet. Også det nærliggende Christianshavn og Christianshavns Metrostation var befolket med pushere. Christiania havde forudset denne situation og fået politiets lovning på deres hjælp, men desværre havde politiet ikke nok resurser til at håndtere invasionen. Christiania selv har ikke noget vagtværn som kan holde orden i den slags situationer. Det bedste de derfor kunne gøre var derfor at åbne gaden igen, fordi den normale aktivitet ville løse problemet med de mange, ekstra, fremmede pushere.
Hele Christiania er lukket i forbindelse med nytåret. Det er erfaringen fra lukningen i foråret at det vil kræve en del hjælp fra Christianias frivillige for at holde fristaden lukket, men det forventes at der vil være frivillige nok til at man vil kunne sørge for at der kan holdes lukket.
Risikoen for smitte i fri luft er som bekendt meget lavere end indendørs, men Christiania oplyser at der alligevel er sprit og mundbind til rådighed for besøgende i Pusher Street.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.