amager faelled_3.1.1

Indsigelse mod Amager Fælled-byggeri inden 22. okt

På 5. år presser Københavns Kommune på for at bebygge endnu et stykke af Amager Fælled, et stykke som i dag bruges flittigt af motionister, søndagsgæster, skoleklasser og ikke mindst dyr og planter, som er beskyttet af internationale fredningsbestemmelser på niveau med tigre og leoparder. Projektet har til formål at betale for anlæggelsen af Københavns metro.

Hvis du synes at du vil give din mening til kende om projektet, som brandes som bæredygtigt, selv om bebyggelse på naturjord ikke kan være bæredygtigt ifølge FNs verdensmål, så har du til den 22. oktober til at skrive en indsigelse mod projketet på kommunens hjemmeside www.blivhoert.kk.dk. Projektet hedder “Vejlands Kvarter”.

Herunder kan du se en række videoer fra en vandring gennemført af Amager Fælleds Venner, hvor medlemmer af gruppen forklarer hvorfor byggeriet er en dårlig ide. Den første forklarer hvorfor vandsalamandre – som du sikkert hører om for første gang nu – er så vigtige.

Vandsalamanderne findes på fælleden fordi alle betingelser for dyreliv er til stede

Fuglene bruger fælleden som rasteplads og som beboelse

Trafikken bliver uoverskuelig i området med biler hvert 9 sekund

“Søen skal bare få lov til at blive liggende”

Giftige gasser strømmer ud fra 1 mio m2 lossepladsaffald i undergrunden

Veje omkring Amager Fælled er dødsfælder for dyrene på fælleden

Biodiversiteten er enestående på Fælleden

En halv kilometer støjskærm er nødvendig for at gøre Fælleden beboelig

Byggeriet set i relation til FNs Verdensmål

Byggeriet bliver massivt
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.