ole otto ernst gallopperiet

Gallopperiets permanente samling

Sommerudstilling juli-august – sidste dag søndag d. 30. august

Forhistorie

I Loppebygningen langs Prinsessegade, ligger Gallopperiet, Stadens Museum for Kunst, Christiania, etableret i 1974.Gallopperiet driver et internationalt Contemporary Gallery, iblandet visninger, der er relateret til Staden, alternative bosættelser og innovative livsformer.

Post Covid 19 besluttede vi i forsommeren 2020 at nedtage samlingen fra loftet for første gang, hvilket muliggjorde en udstilling og en undersøgelse af magasinets indhold og historie. Visningen omfatter 40 værker og er en blanding af kunst og folkeminder.

Om udstillingen

Hele samlingen er skabt gennem lykkelige tilfældigheder, generøse donationer og et enkelt Christianiaindkøb. Desuden rummer den større livsværkssamlinger af enkelte afdøde Christianiakunstnere. Udstillingen fremstår tæt, varieret og dejlig kaotisk, da gulvet også er taget i brug til rækker af værker på langs af salen.

Den røde tråd er visningen af Christiania kunst – og Folkemindehistorie, med værker helt tilbage til Christianias besæt tid i 1971. Den indeholder også en fin, mindre samling samtidskunst, idét de aktive Christianiakunstnere har deres egne værkmagasiner i egne lokale atelierer og endnu ikke donerer værker til museet.

Museumssamlingen er sprudlende og oplysende og museumsprojektet på loftet har et stort potentiale til vækst over Christianias næste 51 år.De færreste bydele kan vel opvise en lignende fantasifuld samling, omfattende alt fra Akademiuddannede kunstnere, galmandsværker, moderne skrotdesigns og historiske folkeminder om lokale personligheder. Velkommen!
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.