Christianit før christianitterne

Næste år er det 50 år siden Christiania opstod fra efterladenskaberne af Baadmandsstræde Kasserne. Vi husker billedet hvor slumstormerne river plankeværket ned og den berømte artikel “Emigrer med linje 8” i det dengang eksisterende “Hovedbladet”.
Men før dengang, og faktisk mens der stadig var militær på området, var der børn der legede derinde. En af dem var Majbritt Andersen, som dengang boede i Prinsessegade. Hun gik hjemmefra kl 6 om morgenen og kom hjem kl 6 om aftenen, og imellem de to tidspunkter, vidste hendes forældre ikke hvor hun var eller hvad hun lavede. Men der var mange ting at lave derinde – alt fra at brænde møbler af til at indrette lejligheder.
Hør hendes beretning her.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.