Danmark nye frihedssang

Danskerne og store dele af den øvrige verden er berøvet deres frihed i disse måneder – af en lille virus. På Christianshavn har folk fået nok af det og slår hver dag kl 17.15 vinduerne op og synger med naboerne. Og fra i dag oven i købet akkompagneret af Lars Sømod på Frelsers Kirkes klokker.

Men fællessang i krisetider er ikke nyt. Det gjorde vi også lige da tyskerne havde besat os under krigen. I hundredertusindvis af danskere samledes i de store byer og sang nationale sange i sk. alsangs-stævner. Indtil det hurtigt blev forbudt.

Det fortæller christianshavneren Anne Vad om i dette indslag, og hun ved hvad hun taler om. Det var nemlig hende der vandt den store konkurrence som forenigen Alsang udskrev i efteråret om en ny frihedssang. Den får snart sin ilddåb, nemlig den 4. maj, hvor det er 75 år siden Danmark blev befriet. Men allerede dagen før kan den høres i Frelsers Kirke til et alsangs-arrangement, hvis Mette ellers har givet os lov at gå udenfor til den tid.

Programmet sendes også på DK4 i dag.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.