fedtekaelderen

Fedtekælderens nødvarmestue åbner

Fedtekælderens nødvarmestue er klar til at åbne i morgen, torsdag den 19. marts, kl. 8-11. Vi har måtte lukke varmestuen ned siden onsdag sidste uge for at lave en plan for hvordan vi bedst og sikrest håndterer at være et kontakt/nødtilbud for dem som bor på gaden. Nu hvor alt er lukket ned, sætter det stort pres på alle der ikke kan være inden døre. Især dem, der bliver syge og ikke ved hvor de kan få hjælp. Desuden er der mange flaskesamlere, som er langt væk hjemmefra og ikke taler sproget. De har brug for at blive informeret om situationen, så de kan tage de rette forholdsregler. Det er planen at vi holder åbent mandag til fredag samt søn- og helligdage kl. 8-11. På hverdage vil vi servere havregrød og sandwich (smurt i ‘genbrugsen’ på Torvegade). Søn- og helligdage vil også servere suppe. Frelsens hær uddeler mad hverdage kl. 11-12. Planen er at vi kun åbner for fedtekælderens toiletter. Alt andet foregår i gården.
Udover mad, udleverer vi tøj og soveposer. Det er endnu uklart om vi får mulighed for at tilbyde nødbad. Sofiebadet har dog tilbudt, at de gerne står til rådighed ift. badning om nødvendigt. Vi må se hvor mange der kommer og hvad behovene er og herefter tage bestik af situationen.

Teltene låner vi af Enhedslisten og Københavns Kommune. Kirkerne på Christianshavn har givet grønt lys for at vi slår telte op og laver nødvarmestue i gården til Stanleys Gaard. Det er et godt netværk vi har her på Christianshavn. Sågar en ung kvinde som bor lige ved Fedtekælderen har tilbudt at være frivillig. Det har vi takket ja til selv om vi også skal passe på med at for mange på arbejde samtidigt, når vi skal overholde afstandskravene. Derfor vil vi højst have plads til otte personer ad gangen i fedtekælderens udendørs varmestue, plus medarbejdere.

Fedtekælderen har også iværksat en hotline telefon, hvor vi ringer til de brugere, som vi kender nummeret på, og hører hvordan de har det. Det er især danske og grønlandske brugere af Fedtekælderen, som vi har kendt gennem mange år og som bor rundt omkring i byen, der har glæde af denne måde at være i kontakt på. Mange bor alene og føler sig isoleret og utryg ved situationen.

Med venlig hilsen
Sharon Parker, leder
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.