filmfestval auteur

Gratis filmfestival

PROGRAM AUTEUR FILMFESTIVAL
Alle arrangementer foregår alle i Glassalen på 1. sal i Kvarterhuset Jemtelandsgade 3 på Amagerbro lørdag den 9. november.

Børn/teenagere

Kl. 10:00 – 10:45 Drengene fra Ølsemagle, 1999 (45 min) – Anbefalet alder: 8 år. Hvordan får man en kæreste? Skriver et brev? Der er mange måder at score på og mange søde piger.

10:50 – 11:45 Hvorfor fattigdom? – Stakkels os! 2012 (animations dokumentar 52 min.) – Anbefalet alder: 11 år og opefter. Der har altid været fattige mennesker, men holdningerne til dem har ændret sig.

PAUSE

Mulighed for at nyde frokost i Kvarterhusets cafe eller medbringe egen madpakke

Kl. 12:30 – 14:20  Drømmen om Danmark, 2015 (62 min.) Filmvisning med debat v. filmens instruktør Michael Graversen . STIL SKARPT PÅ EU & MIGRATION Fremvisningen er støttet af Europa Nævnet.

Kl. 14:25 – 15:40 Let’s be together, 2008 (1 t 15 min.) – Anbefalet alder: omkring 12 år.  Brasilianskfødte Hairon er 14 og bor med sin mor og stedfar i en lille dansk provinsby. Han ifører sig dagligt feminint tøj, make-up og høje hæle..

Kl. 15:45 – 17:15 Mercy mercy – Adoptionens pris, 2012 (1 t 30 min.) – Anbefalet alder: 7 år og opefter. To familiers skæbner flettes sammen i historien om et dansk forældrepar, Henriette og Gert, der skal adoptere 4-årige Masho og hendes 2-årige lillebror Roba fra et etiopisk ægtepar.

Unge/voksne

Kl. 17:20 – 18:56 Gulabi-banden, 2013 (1 t 36) – Anbefalet alder: 11 år og opefter. I Bundelkhand i Indien er en revolution i sin vorden blandt de fattigste af de fattige.

Kl. 19:00 – 21:00. Fædre og sønner, 2018 (1 t 25 min.) Filmvisning med debat v. filmens instruktør Andreas Dalsgaard. Michael og hans farpå en rejse i farfarens fodspor tilbage i tiden til en historie om kærlighed og afsavn og et storslået spionkomplot, der involverer både farfar Henning og mægtige imperiers kamp om verdensherredømmet.

 

To filminstruktører deltager:

Michael Graversen: Uddannet fra National Film and Television School i England i 2013. Graversen har taget emnet om uledsagede flygtningebørn op i sine to film “Ingenmandsland” (2013) og “Drømmen om Danmark” (2015). Begge film har vundet en række priser ved internationale festivaler. Aktuel med udgivelsen ”De uledsagedes bog”.

Andreas Dalsgaard: Født i 1980 i Silkeborg. Uddannet instruktør fra Den Danske Filmskole. Har tidligere læst visuel antropologi ved Université Denis Diderot Paris VII og har en BA i antropologi fra Aarhus Universitet. Han er medstifter af filmselskabet Elk Film og har som henholdsvis instruktør og producer lavet otte dokumentarfilm, en kortfilm og en spillefilm, og har i den forbindelse vundet adskillige internationale priser.

 
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.