nils-vest.jpg

Landbohistorisk dokumentar

Auteur Filmklub Kvarterhuset er etableret som en videreførelse af Ebbe Preisler’s MandagsDokumentar. I filmklubben vil der altid være en instruktør, medvirkende eller lignende til at deltage i debatten omkring en given film. Biografen er opbygget med tanke på et miljø, der hylder den levende, kritiske, tankefulde og aldrig stillestående samfundsdebat.
Denne aften har vi to landbohistoriske film på programmet i selskab med instruktør Nils Vest.
‘AF JORD ER DU KOMMET’ 1983. Varighed: 45 min. Instruktion: Nils Vest.
Den dramatiske historie om stenhuggeren Peder Madsen, der stiftede Danmarks første husmandsforening på Samsø i 1888.
‘FEJEMANDEN OG FRIHEDEN’ 1988. 45 min. Instruktion: Nils Vest
Hævelsen af Stavnsbåndet for 200 år siden fik konsekvenser for næsten alle landbofamilier i Danmark. Vi følger her en families saga, først bagud fra dagens fejemand ved Frihedsstøtten til slægtsgården i 1788 hvor forfaderen var fæstebonde, og så ad den anden gren frem til i dag, med dem der blev på gården.
NILS VEST Nils Johan Magnus Cleve Vest bedst kendt som Nils Vest er en dansk dokumentarfilminstruktør og producent, gift med skuespiller Britta Lillesøe. Han er uddannet på Den Danske Filmskole 1970. Medlem af teatergruppen Solvognen 1973-80. Nils Vest har siden 1982 været bosiddende på Christiania.
Et filmklub arrangement består af en filmvisning efterfulgt af debat og Q&A med filmens instruktør.
Lgd. 2 x 45 min + efterfølgende snak
Billetter ved indgangen – 60 kr – Begrænset plads
eller bestil via BILLETTO.dk ved at klikke her

Facebook event
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.