knud odde nu flyver morket

Knud Odde udgiver ny vinylplade

Knud Odde, bassist i Sort Sol, har netop udgivet en plade sammen med Peter Peter, ligeledes tidligere Sort Sol musiker. På Christianshavn er de to kendt fra koncerter i Rockmaskinen i Christiania. Bente Baadsgaard Bruun anmelder her pladen:

Knud Odde har netop udgivet en ny vinylsingle, indeholdende egen komposition med dansk tekst på A-siden, ’Nu Flyver Mørket’, samt en tolkning af Madonna-nummeret, ’I Deserve It’, på B-siden.
Nummeret, ’Nu flyver mørket’, har en energisk rockenergi. Odde har fået hjælp af sin tidligere kollega, guitaristen Peter Peter Schneidermann, der – i en forholdsvis lang intro – indleder med et iørefaldende heavy og anarkistisk riff. Et nervebåret guitarspil, der er gennemgående for nummeret, og hvis egenart har været med til at give Peter Peter en anerkendelse helt i særklasse.

Som titlen, ’Nu Flyver Mørket’, antyder – indeholder Oddes lyriske univers en række stemningsfyldte billedreferencer, der synes at hente inspiration, såvel fra symbolistiske drømmeuniverser, som i den danske sangskat.
Som sangskriver og komponist har Knud Odde en lang og omfangsrig historie bag sig, men som sanger er han forholdsvis ny. Han giver, med sin mørke vokal, begge sange både en fylde og dybde, der harmonerer og understreger musikkens intense melankolske energi. På Madonnas ’I Deserve It’ får hans udtryk tilmed en øget blødhed og inderlighed – som det oprindelige nummer ikke har.

Knud Odde viser, med sin nye udgivelse, en energisk nerve og intensitet i sit musikudtryk. På samme tid spænder han over det mere lyriske – til en magtfuld og mørk rock.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.