cornelius

Hvem har boet længst på Christianshavn?

I december 1932 udskrev ”Christianshavns Ugeblad” i sit første nummer en konkurrence med denne overskrift.
Opfordringen til alle gamle christianshavnere blev begrundet sådan: ”Vi regner det for en Æressag at have boet længst i den gamle, smukke Bydel”. Bladet lovede at trykke alle indlæg og udsatte et massivt sølvbæger som præmie til bydelens alderspræsident.
Vinderen blev den 87-årige Julie Sandbeck. Men det længste indlæg blev skrevet af den 1 år yngre tømrermester Thorvald Cornelius. Det er nu her i 2019 blevet udgivet som en velillustreret lille bog af Christianshavns lokalhistoriske Forening. I den anledning holder foreningen:

Reception 13. april kl. 14 i anledning af bogudgivelsen. Vagthuset, Torvegade 75.

De udskriver samtidig en lignende konkurrence med opfordring til alle christianshavnere om at fortælle om udvalgte oplevelser i deres tid på Christianshavn. Gerne med fokus på mindre kendte forhold og begivenheder, som man synes har været karakteristisk for livet på Christianshavn.
Alle indlæg vil blive offentliggjort på foreningens hjemmeside www.chrarkiv.dk/ og må ikke fylde mere end max. 5 A4 sider. Vinderen vil naturligvis modtage en præmie.
Alle indlæg sendes til lokalarkivet@chrarkiv.dk <mailto:lokalarkivet@chrarkiv.dk> senest 1.6.2019

Asbjørn Kaasgaard. Formand for Christianshavns Lokalhistoriske Forening & Arkiv

Bogen er på 40 sider og koster 50 kr.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.