Alt det vi har sammen

Hvis det står til Frank Jensen & Co, har vi i hvert fald ikke Slagterhusene på Vesterbro sammen meget længere. Borgerrepræsentationen har besluttet at de kan fjernes til fordel for – selvfølgelig – dyre ejerlejligheder.

Men vesterbroerne går til kamp for at redde dem, for de kan ikke se nogen gode argumenter for at fjerne dem. En mængde bygningsfaglige råd og organisationer har udtalt at de repræsenterer vigtig bygningskultur, og der har i meget lang tid været lokale bestræbelser på at omdanne dem til andre aktiviteter.

Sagen minder til forveksling en mængde andre sager i København, inklusive Christianshavn, så vi har denne gang vovet os over Knippelsbro for at dække begivenheden.

…..

Major Frank Jensen & Co have decided to demolish the Slagtergårde in Vesterbro. The city council has decided that they can be removed in favor of – of course – expensive condos.

But the Vesterbro citizens try to save the houses, because they do not see any good arguments for removing them. A number of conservation experts and organizations have stated that they represent important building culture, and for a very long time local efforts have been made to transform them into new activities.

This case is very similar to many other cases in in Copenhagen where old buildings and culture is disregarded in favour of plain profit.
There are 2 comments

Add yours

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.