Passer vi godt nok på Kulturarven?

I går blev Slagterhusene på Vesterbro dømt til nedrivning, og København mister igen kulturarv.
I den anledning poster vi dette indslag fra den 4. december igen, men især fordi vi fik sat en version af programmet på første gang, som kun var halvandet minut. Den fulde version er 27 minutter.

Bygninger rives ned omkring os i et tempo der kun er styret af “udviklernes” iver for at få solgt “projektlejligheder”, som er blandt byens dyreste boliger, ofte afleveret med hundredevis af fejl, som køberne må bruge tid på efter overtagelsen.
Men får vi tænkt os nok om i denne proces? Mister vi værdier, som aldrig kommer igen? Og gør vi i det hele taget nok for at sikre at vores efterkommere også kan opleve historien i dagligdagen?
Vi har talt med formanden for Landsforeningen for By- og Landskabskultur, Karen Margrethe Olsen, og forfatter og forhenværende byplanchef Flemming Lehrmann.
There is 1 comment

Add yours
  1. christel mayland jensen

    Vi er vores by, vi er vores politikere, vi er vores fremtid. Hvis vi vil ændre tingenes gang, så er det om at synge en anden sang. Stil spørgsmål, stil krav, stil de folkevalgte til ansvar. På facebook siden Os fra Christianshavn, læste jeg i går, at Miljø- og Fødevarestyrelsens bygning i Strandgade stod tom, og det skulle den have gjort siden i sommers, jammen hvorfor gør den det? Og det har jeg så valgt at spørge Esben Lund om, for såfremt ingen reagerer, ja så sker der bare mere og mere af alt det lort der. Så kære medborgere lad os tage bladet fra munden og begynde og stille krav, højlydt og offentligt.


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.