Arkæologiske nyheder fra Christianshavn

Med byggeaktiviteten rundt omkring på Christianshavn, har arkæologerne travlt med tjekke at der ikke går fortidsminder tabt, før de er registreret. I 2016 var det udgravningerne til Christianshavns Skoles udvidelse (“Filialen”), og i år skulle skolegården have ny belægning på Christianshavns Gymnasium. I begge tilfælde var arkæolog Niels Andreasen fra Københavns Museum (tidligere: København Bymuseum) involveret.
Og der sker altid noget når man graver i jorden – begge steder fik arkæologerne sig en overraskelse. Først af et kæmpe fabriksgulv i beton, og på gymnasiet i form af barnegrave, lige under jordens overflade.

Hør Niels Andreasen fortælle på Christianshavns Bibliotek i de to klip herunder.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.