Lille Mølle – lukket og slukket

Lille Mølle på Christianshavn var indtil årsskiftet en lille perle. Den blev i 1973 foræret til Nationalmuseet af ægteparret Johanne og Ejnar Flach-Bundegaard, efter at de havde beboet den i en menneskealder, siden 1910, hvor de købte møllen.

Flach-Bundegaard indrettede møllen til beboelse og tilføjede masser af finurligheder i møllen med hemmelige rum, masser af minder og symboler og festrum, der blev brugt til store fester, som ægteparret holdt mange af.

I tiden hvor Nationalmuseet havde møllen, var den kun offentlig åben ved særlig aftale med museet, og besøgende blev kun modtaget gruppevis.

I november 2016 blev møllen pludselig ryddet under stor hemmelighedskræmmeri. Christianshavn mistede en stor attraktion og det står klart at Johanne og Ejnar Flach-Bundegaard næppe har fået det ud af at forære deres livsværk til Nationalmuseet som de havde håbet på: at deres bolig skulle bevares for eftertiden.

I stedet er det sandsynligt at møllen bliver solgt I fri handel, formentlig gennem det statslige ejendomsselskab Freja, hvor den kan ende som hvad som helst, formentlig som ejerlejligheder eller firmadomicil.
There are 2 comments

Add yours
  1. Carsten jelsdal

    Hvor er det ærgeligt med vores lille mølle en del af Christianshavn København ja Danmarks historie nu er der kun møllen på kastellet tilbagehavde været godt hvi vi her på Christianshavn havde andet end Christiania og kristuskirken at vise frem


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.