Elisabeth af Böhmen: 400 år forud for sin tid

Stig Dalager er en flittig forfatter, og hans 58. bog handler om Elisabeth af Böhmen. I en tid hvor man endnu ikke var klar over om jorden eller solen var centrum i vores solsystem og videnskabelig tænkning kun var på nippet til at blive født af Déscartes, introducerede Elisabeth af Böhmen følelser og passion som faktorer der influerer på vores opfattelse af verden. Og tolerance overfor alle religioner. Begge dele var uhørt i samtiden, men Elisabeth af Böhmen havde det store privilegium at kunne diskutere sine tanker med Déscartes, opfinderen af omverdensproblemet (hvordan kan man bevise at der eksisterer en verden uafhængig af ens bevidsthed?) og koordinatsystemet og i øvrigt grundlæggeren af den moderne filosofi.
Det er om disse emner og dette forhold Stig Dalager skrev bogen “Kvinde i et århundrede”. I klippet herover kan du møde ham og høre uddrag fra bogen læst af skuespilleren Ulla Henningsen. Undervejs kommenterer filosof Malene Hempler.
Hvis du vil se mere, kan du se hele mødet på biblioteket herunder.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.