20. december: “Hvis børnene var uartige, ville heksen stjæle dem og spise dem”

Hvis du er barn og synes det lyder lidt usandsynligt med nisser og julemænd, er det for intet at regne mod hvad børn på Island får at vide. Ikke mindre end 13 forskellige julemænd kommer på besøg fra den 12. til den 24. december, og derudover er der deres Gríla, julemandens mor, som ligner en heks og er gift for tredje gang fordi hendes to tidligere ægtemænd døde af uopklarede årsager. Hun stjal og spiste tidligere børn, som ikke var artige, men det gør hun ikke længere, for hun er blevet for gammel i dag til at komme ind i byen. Og så “går børnene i julekatten” hvis de ikke får mindst een blød pakker til jul. Foruden naturligvis at de risikerer at få kartofler i deres julestrømper, hvis de er uartige.
Få en indføring af Dögg Guðmundsdóttir, herboende islandsk designer. Efterfølgende vil du anse de danske nisser og julemænd for helt troværdige.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.