Historien om granitblokkene på torvet

For et par år siden, blev Christianshavns Torv renoveret. Det var landskabsarkitekt Marianne Levinsen, som stod for opgaven. Men den endte noget anderledes end forventet, for midt under renoveringen, begyndte NCC at bygge på Krøyers Plads, og der stødte de ind i enorme blokke af marmor. Marianne Levinsen, som er nabo til Krøyers Plads, begyndte at undre sig over hvad det var de trak op af jorden og fandt ud af at det var grønlandsk marmor. Det er blevet bragt til Grønlandsk Handels Plads som ballast på skibe fra Grønland, inden skibene vendte tilbage med godt fra Danmark, og med tiden hobede blokkene sig op på Christianshavn.

Hør Marianne fortælle den spændende historie i indslaget.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.