To nye, gamle klokker i Frelsers Kirkes Tårn

Kristi Himmelfartsdag 2016 var en særlig dag i Frelsers Kirke. Den dag blev der nemlig taget to nye klokker i brug i kirken. Det vil sige, nye er de slet ikke. Men de har længe, henved 100 år, stået ubenyttede hen, og efter en renovering, er de nu i drift igen. De er af typen svingende klokker, så med de tre svingende klokker, som tårnet ellers har, er der altså nu ialt fem svingende klokker. Men de to “nye” klokker, ringes med hånden, mens de tre andre er forbundet til en motor og kan betjenes elektrisk.

Hør i indslaget hvor klokkerne kommer fra, hvorfor netop denne klokke ikke nåede at blive smeltet om til kanoner, sådan som det ellers skete for et stort antal andre klokker, hvorfor kirkeklokker ikke kan tåle duer og om et klokkeringer-laug, som du kan blive en del af, hvis du har lyst til at ringe med klokkerne.
There is 1 comment

Add yours
  1. Jane Lytthans

    Sikke en dejlig fortælling om de nye/gamle kirkeklokker i Vor Frelsers Kirketårn!! Tak for den!! Det er altid godt at høre om “ukendte” sager i vores bydel – og herligt at få noget at vide, som kan gentage sig … glæder mig meget til at høre klokkerne en dag, hørte dem desværre ikke første gang!!


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.