De hjemløse i Erdkehlgraven

Igennem det sidste par år, er der opstået en lille, flydende by i søen først på Holmen, Erdkehlgraven, som den også kaldes. Der er hjemløse, et par studerende, nogle handymen og nogle der bare ikke passer ind andre steder.

Beboerne har været beskyldt for at tømme toiletaffald i søen, som forklaring for at der fandtes højt coli-indhold, men de har selv dokumenteret at det skyldes tolietafløb fra land, der ledes direkte ud i søen. Faktisk bruger beboerne en del af dagen på at holde rent omkring bådene og har ligefrem bygget en skidtfanger, hvor det flydende affald bliver hængende i og som de så tømmer regelmæssigt. Det eneste hængeparti er nogle sunkne både, som de ikke har råd til at få hævet.

Men hvad der ligner “et los i røven”, kunne måske blive en gevinst for andre hjemløse og for de mange forladte havne i Danmark. Hvis man lod de hjemløse organisere små, flydende byer her, kunne der udvikles et miljø, som de hjemløse kunne trives i, og som turisterne elsker at se på. Sådan forestiller beboerne sig en fremtid for boformen.

Beboerne har fået påbud fra Kystdirektoratet om at fjerne bådene, men beboerne mener sig på lovlig grund, eftersom området er klassificeret som kyststrækning, og eftersom opankring er tilladt overalt i Danmark.

Hør deres bemærkelsesværdige historie her, som er produceret sammen med dygtige studerende fra Københavns Erhvervsakademi, Lygten, Nørrebro.

(Datoen der nævnes, den 25. september, var i 2015)

 

 
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.