Christianshavns Gymnasium fortsat besat af eleverne

Christianshavns Gymnasium blev i går eftermiddags lukket af eleverne i protest mod den borgerlige regerings besparelser på uddannelsesområdet. Regeringen lægger op til at spare 2%, 4%, 6% og 8% i de kommende fire år plus 2-3% ekstra, så alt i alt bliver besparelserne omkring 12%, når de er rullet fuldt ud i 2019. For gymnasiet kan det betyde tab af omkring 12 fuldtidsstillinger.

Vi var på gymnasiet for at lodde stemningen og blive klogere på planerne, der ikke kan undgå at gribe dybt ind i skolens hverdag og måske også elevernes fremtid, for deres uddannelse kan næppe undgå at blive forringet. Se rapporten fra skolen, inden eleverne gik til Christiansborg for at udtrykke deres utilfredshed sammen med tusindvis andre gymnasieelever fra det ganske land.

Fredag formiddag var skolen tilbage til det normale, men blev igen i eftermiddag besat af eleverne.

Hvis du er interesseret i en lidt længere rapport, skal du i stedet se denne version (15 min):
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.