Ny Halfdan Rasmussen CD

Vidste du Halfdan Rasmussen voksede op på Christianshavn? Det gjorde han faktisk, men den nye CD er også præget af andre ting, som fx arbejdsløsheden i 30’erne, modstandskampen, udlandsrejserne og hans rammende tekster om den sidste tids ”skrumpealder”.

I år kan Halfdan Rasmussen fejre 100 års fødselsdag, men han kommer naturligvis ikke. Vi mistede ham jo i 2002, men hans tekster har vi stadig, og de er stadig lige underfundige. Det synes Teateret “OPtimis” også og har besluttet at markere året med forestillingen “HALFDAN Livet er en morgengave…”, som spiller på PH-Cafeen i København fra 16.8. til 20.9. samt på turne til over 30 byer over det ganske danske land.

Du kan høre et eksempel fra CD’en herover.

CDen HALFDAN rummer alle viser, sange og talte tekster fra forestillingen – en skøn blanding af humoristiske, dramatiske, legende, livskloge, billedskabende og poetiske tekster, der musikalsk viser spændvidden i Halfdans produktion og kreativitet.

Ud over en række af Halfdans kendte viser med melodi af bl.a. Mogens Jermiin Nissen, Robert Normann og Östen Warnerbring, indeholder udgivelsen også en række tekster fra digtsamlingen ”Og det var det” – sat i ny musik af Erik Axel Wessberg.

Teatret OPtimis har gennem 24 år turneret med humoristiske og tankevækkende cabaret’er. Det har gennem årene spillet 14 forskellige forestillinger, hvor viser af bl.a. Bellman, Evert Taube, Cornelis Vreeswijk, Benny Andersen, Sigfred Pedersen, Poul Henningsen og Halfdan Rasmussen har været omdrejningspunktet.

Læs mere om teatret på optimis.dk

Medvirkende:

Allan Høier, sanger og skuespiller
Visesanger med speciale i det dansk-svenske repertoire. Omfattende turnévirksomhed. Medvirket i en lang række forestillinger for Teatret OPtimis.
Har lavet adskillige roste vise-CD’er, bl.a. med Nis Bank-Mikkelsen som producer, og optrådt i radio og TV.

Erik Axel Wessberg, guitarist og komponist
Har lavet musik til Sonja fra Saxogade, Magnus Tagmus og en række andre TV-programmer. TV-producer på TV i Teltet. Medvirket som musiker og kapelmester i Spillemand på en Tagryg o.m.a. forestillinger på bl.a. Århus Teater. Har lavet cabaret med Susanne Breuning, Simon Rosenbaum, Ulla Henningsen m.fl.

 
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.