Frisk fisk på fiskekutteren i Nyhavn

Det er nu et par år siden HM800 lagde til i Nyhavn med frisk fisk fra Thorup Strand første gang. Baggrunden var at kystfiskeriet mange steder langs Vestkysten var lidende. Store industritrawlere købte kvoter af de små kuttere, som så blev lagt op. Men I Thorup Strand deponerede omkring 20 familier licencerne i et kystfiskerlaug med kalusul om at de aldrig måtte forlade Thorup Stand.
Dermed var grundlagt lagt for kutteren i Nyhavn, som især slår sig op på at sælge fisk så frisk som den kan blive uden at blive frosset. Fisken kommer således ikke på auktion for at spare tid, og det betyder at den er i forretningen i Nyhavn mindre end 24 timer efter den er fanget.
Mød James Ørum, bestyrer af kutteren i Nyhavn, i indslaget. Og se hvordan du udbener en havtaskehale uden at det hele ender i fiskemos.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.