Donorbørn: hvem er min far?

I Danmark har godt hvert femte par problemer med at få børn. De medicinske landvindinger i form af insemination, IVF og ICSI kan hjælpe en del af parrene, men der kan være psykologiske konsekvenser af at være undfanget ved assisteret reproduktion, som det hedder. Selv om det nu godt kan lade sig gøre at donere sæd hvor donors identitet er kendt, er langt de fleste donationer stadig anonyme. Det betyder at barnet ikke må få oplyst hvem dets far er, og hvis forældrene ikke får sagt til barnet at det er et donorbarn i de meget tidlige barndomsår, kan barnet få betydelige problemer når det før eller siden finder ud af det. Måske ikke så meget ved at vide at far ikke er far, men også ved at finde ud af at stort set alle andre end barnet selv har vidst hele tiden, at det havde en anden far.

Vi taler her med børnepsykolog Søren Friis Smith fra Børnepsykologisk Rådgivning i Søborg, som har børn i sin klinik med disse problemer. Indslaget er lavet af Lukas Fritzbøl, som i denne uge har været i praktik i Christianshavns Kvarter.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.