Uge 23: Lokalrådets pris og det lokale demokrati

Christianshavns Lokalråd uddelte i sidste uge “Lokalrådets Pris”. Det er mere grønne skove end guld, men ikke desto mindre en ærefuld udmærkelse. I år tilfaldt den Anders og René Zorn, søn og far, henholdsvis, som for nylig fik kendt Københavns Kommunes planbehandling af Cirkelbroen for ulovlig. Kommunens tilføjelse til lokalplanen, snarere end udarbejdelsen af en ny, var ellers tiltrådt i Natur- og Miljøklagenævnet, som altså i samme omgang også fik det lidet flatterende “ulovligt” klistret på sig. I første omgang tabte familien i byretten, men ankede sagen til Landsretten, hvor de fik medhold og vandt sagen.
Sagen trækker spor efter sig over hele Københavns Kommune og sikkert også det ganske land, hvor kommuner i stort omfang ignorerer borgernes indsigelser i sager om den lokale planlægning. I programmet møder vi også Peter Holm, som sammen med en gruppe andre borgere er i gang med en undersøgelse af høringssvar fra en lang række lokalplanlægningssager i Københavns Kommune. Han finder i undersøgelsen at det største problem er at borgerne ikke bliver hørt og at de ikke kan få den information de ønsker.
Sendes på Kanal Hovedstaden 5. juni 08.00, 6. juni kl 24.00, 10. juni 06.00 og 08.00.
There are 3 comments

Add yours
 1. Bo Damborg

  Det er stadig bemærkelsesværdigt, i hvor høj grad “Christianshavns Kvarter”, Lokaludvalg m.fl. mener at skulle pleje lokale erhvervsdrivendes (læs Christianias pusheres) og velhaveres interesser!
  Når Christianias pushere terroriserer beboere og parkeringsvagter for at “pleje” milliardomsætningen på hash, læser man intet om det i “Christianshavns Kvarter”, men når sejlere får det en smule mere besværligt eller en forkælet velhaver, med egne advokater i baghånden, irriteres over en besværlig bro, som er tænkt som en lettelse og oplevelse til cyklister og det øvrige Christianshavn, så bliver han dagens helt!
  Er vi ved at få en noget højredrejet og kapitalvenlig mediedækning, med tilhørende lokaludvalg, her på vores Christianshavn?

 2. Birte Pedersen

  Kære Bo Damborg

  Jeg beklager, men jeg er nød til at fortælle dig at, Christianshavns Kvarter ikke er blevet sat i verden som meningsdanner, vi formidler blot det der foregår på Christianshavn, alle kan komme til orde her på siden, blot de overholde god tone, som alle indtil nu har gjort.

  Bedste Hilsner
  Birte Pedersen
  Christianshavns Kvarter

 3. Just Jacob Holm

  Jeg troede aldrig jeg skulle høre, at du Knud er en højredrejet kapitalist, du må virkelig ikke gå mig i skoene. Hvis du også har stemt på EU`s Messerschmidt, så må vi ud og have en øl sammen. Iøvrigt synes jeg broerne og cykelstien var helt forfejlet fra begyndelsen Mvh Just,


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.