Uge 19: Cykelstierne i Christiania er den “færdige løsning”

Cykelstierne i Christiania, som Borgerrepræsentationen har vedtaget IKKE at forbinde til resten af de tværgående cykelstier, ser Københavns Teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell, som den “færdige løsning”. Det udtaler han til Christianshavns Kvarter i dette interview.
Cykelruten over Christianshavn har levet en omtumlet tilværelse. Oprindelig var formålet med den at sørge for trafikforsyning til Operaen. Siden blev det en aflastning af Torvegade, og nu ser Morten Kabell den som en oplevelsesrute. I alle tilfælde er udgifterne til ruten eksploderet, ligesom færdiggørelsen har trukket ud i årevis, hvilket dog har været til glæde for sejlerne, der dermed har haft en sejlbar havn længere end forudset. Ikke desto mindre faldt besøgstallet af gæstesejlere med 50 og 33% i to af kanalens marinaer i sidste sæson, desuagtet at havnen rent faktisk var sejlbar.
Uden nedrivning af et brændeskur i Christiania, er der imidlertid stadig ingen forbindelse gennem Christiania. Det må derfor forudses at Københavns Kommune vil have et stort ønske om at få dette hus revet ned og at kommunen vil lægge pres på Christiania for at få dette gennemført.
There are 3 comments

Add yours
 1. PD

  Volds-traditionerne skinner igennem:

  Iflg. interviewet vil de (officielt) ikke-voldelige christianitter:
  – “snakke” med håndværkerne (så håndværkerne nægter at udføre arbejdet betalt af kommunen)
  – forsøge at undgå at “nogle bliver så vrede på en (fremmed) cyklist at de SLÅR DEM” (spøjst at nævne dette når de er ikke-voldelige)

  Pga. de “ikke-voldelige” christianitters adfærd, er det livsfarligt at udføre entreprenørarbejde på Christiania – bl.a. derfor opgives de forbedringer, der ellers IMØDEKOMMER nitternes kritik. Se notater fra kommunen, bl.a. dette:
  https://subsite.kk.dk/~/media/F2D5FBB9972B413FB0582BC4B8A375D6.ashx

  “Aktuelt den 8. maj 2014: Anlægsarbejderne vedrørende broerne over Laboratoriegraven og Dyssegraven er igangsat. HÆRVÆRK, CHIKANE og TRUSSELSBREVE mv. giver dog udfordringer i forhold til arbejdets fremdrift.”
  Kilde: http://www.kk.dk/da/om-kommunen/indsatsomraader-og-politikker/byplanlaegning-og-anlaeg/anlaegsprojekter/cykler/christianshavnsruten

  Christianitter tror i øvrigt at politiets narko-betjente går undercover som en gravid fransk kvinde, som nogle “ikke-voldelige” christianitter derfor truer på livet – se denne artikel:
  http://www.mx.dk/nyheder/kobenhavn/story/23864832

  Når disse egoistiske christianitter reelt har så stor tradition for vold og trusler, forstår jeg egentlig godt at Christianshavns Kvarter ikke stiller kritiske spørgsmål til dem. Det kunne ellers have været interessant.

 2. Herman

  Jeg synes simpelt hen at denne farce er tåkrummende pinlig for Christiania og Morten Kabel. Helt ærlig vi snakker om 300 m cykelsti hvor der max vil køre 500 cykler om dagen på nær de to dage på en sommer hvor det er strandvejr. Jeg synes det er pinligt at kommunen igen lægger sig fladt ned for Christiania, de er nogle asociale nasserøve der gerne bruger af samfundets (skatteyder betalte) goder men absolut ikke vil yde noget så småt som at afgive plads til 300 m cykelsti. Se for helvede at få lavet nogle parkeringspladsen til jeres og hashkundernes biler inde Christiania i stedet for at belaste det omkring liggende samfund.

 3. Fundne Sager

  >> Når disse egoistiske christianitter reelt har så stor tradition for vold og trusler, forstår jeg egentlig godt at Christianshavns Kvarter ikke stiller kritiske spørgsmål til dem

  “kritiske spørgsmål” ?? de går vist ikke engang ind for selvkritik på Christianshavns Kvarter – og udadvendt kritik er der dermed HELT lukket for. Det kan jo i øvrigt osse være FARLIGT !!


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.