Billede0164

12. dec: Julestue

Det er også tiden for julestuerne, her kiggede vi indenfor i Christianshavns Lokalhistoriske Forening og Arkiv i lørdags.

Julestuerne er ældre end kirstendommen. Det handlede oprindeligt om ungdommen, som var til fest og leg, mens de ældre fandt større fornøjelse i maden. Af den grund forsøgt kirken i 1100-tallet at indføre julefred fra juledag til Helligtrekongersdag, men uden den store succes (wiki).

I juletiden byde man gerne gæster på en lille forfriskning, og hvis man afslår, risikerer man ifølge gammel talemåde at “bære julen ud”, altså at spolere juleglæden. Måske hænger det sammen med den opfattelse at det er en større kunst at tage imod end det er at give, og at kunsten består i at lade andre vise medmenneskelighed ved at give en noget.

Billede0167
Hvis man vil besøge lokalarkivet, er der åbent hver lørdag fra kl 13. Men der er altså ikke julestue mere i år, så på lørdag kan man kun se, ikke smage.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.