overgaden

Overgaden udstiller .. is!

Øverst: Meltingtime, installation, Foto: Kirsten Justesen.
Nederst: 2007 ICE SCRIPT/PAROLE DI GHIACCIO, Copyright: Kirsten Justesen

Overgaden introducerer udstillingsformatet REVISIT med en stor solopræsentation af den danske kunstner Kirsten Justesen. Udstillingen centrerer sig omkring Justesens mangeårige og indgående arbejde med isen som materiale.

REVISIT er Overgadens nye udstillingsformat, som årligt genbesøger vigtige udstillinger og projekter i Overgadens historie for at undersøge og forstå dem i nutidens lys. REVISIT indledes i 2013 med en storstilet solopræsentation i to etager af den danske kunstner Kirsten Justesen i anledning af, at det er præcis 20 år siden, at hun gennemførte sin ikoniske udstilling Smeltetid #5 på Overgaden. REVISIT: Ice Script – Meltingtime #17 ser nærmere på Justesens systematiske og gennemgående arbejde med isen som kunst- og forskningsprojekt og trækker tråde mellem gamle og nye værker.

Som et centralt og spektakulært element i udstillingen etableres en isbane, som danner rammen om et ambitiøst eventprogram bestående af bl.a. nyskabte performances af kunstnerne Jens Haaning, Henrik Plenge Jacobsen og Lilibeth Cuenca Rasmussen.

Udstillingen bliver Kirsten Justesens sidste, der beskæftiger sig med isen som materiale, og markeres med en finissage på udstillingens sidste dag – d. 25. december – som også er Kirsten Justesens fødselsdag.

Kirsten Justesen (f. 1943) er et uomgængeligt omdrejningspunkt i dansk kunsthistorie og en af de mest markante kvindelige stemmer i dansk kunst gennem 50 år. Hun er en pioner inden for den feministiske samtidskunst, og hendes praksis spænder vidt fra skulptur og scenografi til undervisning og politisk aktivisme. Justesens værker har de seneste år været centralt placeret på vigtige udstillinger som WACK – Art and the Feminist Revolution på MoMA i New York og Human på Musee d’Art Moderne et d’Art Contemporain i Nice og Meltingtime # 16, Archivio Emily Harvey, Venedig.

REVISIT Kirsten Justesen: Ice Script – Meltingtime #17
16.11.2013 – 25.12.2013
Fernisering: Fredag d. 15. november 2013 kl. 17-20




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.