4 Marlene lindsten 10.11.2013

Marlene Lindstens indsættelse

Provst Leo Kamstrup-Olesen fik hjælp af flere kolleger i indsættelsesceremonien. Foto: Birte Pedersen

2 Marlene lindsten10.11.2013

Nu kirkebogsførende sognepræst ved Frelsers Kirke, Marlene Lindsten, i Frelsers kirke i dag. Foto: Birte Pedersen

Marlene Lindsten blev i dag under højmessen i Frelsers Kirke indsat som den nye kirkebogsførende sognepræst af provst Leo Kamstrup-Olesen. Det var tredje gang Marlene Lindsten blev indsat ved Frelsers Kirke, og i øvrigt 31. gang i kirkens historie at en kirkebogsførende præst blev indsat. “Så jeg behøver nok ikke at fortælle dig hvad du skal lave”, sagde provsten med henvisning til at Marlene Lindsten da også havde haft rigeligt at se til siden den 1. november, hvor hun officielt tiltrådte stillingen.

Dagens prædiketekst var:
Mens Jesus talte til dem om dette, kom der en synagogeforstander og kastede sig ned for ham og sagde: »Min datter er lige død. Men kom og læg din hånd på hende, så vil hun leve.« Jesus rejste sig og fulgte med ham sammen med sine disciple.
Men se, en kvinde, der i tolv år havde lidt af blødninger, nærmede sig Jesus bagfra og rørte ved kvasten på hans kappe. For hun sagde ved sig selv: »Bare jeg rører ved hans kappe, bliver jeg frelst.« Jesus vendte sig om, så hende og sagde: »Vær frimodig, datter, din tro har frelst dig.« Og fra det øjeblik var kvinden frelst.
Da Jesus kom til synagogeforstanderens hus og så fløjtespillerne og skaren, der larmede, sagde han: »Gå væk! Pigen er ikke død, hun sover.« De lo ad ham; men da skaren var jaget bort, gik han ind og tog hendes hånd, og pigen rejste sig op. Og rygtet derom kom ud over hele den del af landet. Matt 9,18-26

Marlene Lindsten spurgte i sin prædiken: “Er det rigtigt – kan vi tro på det?”. Det samme studsede Grundtvig over for mange år siden. Baseret på menighedens skønsang, fornemmede han at menigheden ikke troede fuldt på beretningerne. Og det er måske også svært, og Marlene Lindsten mente at de utrolige beretningerne om manden, hvis ord betød liv eller død for de mennesker han mødte, ligefrem kunne føre til at skepsis og mistro. “Men vi kan kun tro og håbe på at beretningerne om det evige liv er sande”, sagde hun.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.